СЗО с тежка новина за пандемиите. Коя ще е последната

Със сигурност няма да е тази от ковид

СЗО с тежка новина за пандемиите. Коя ще е последната | StandartNews.com

Световната здравна организция обяви, че COVID-19 със сигурност няма да бъде последната пандемия, а вероятността от ново заболяване и мащабът на загубите зависят от това как хората ще научат уроците от настоящата пандемия. Думите са на генералния директор Тедрос Аданом Гебрейесус.

"Абсолютно сигурно е, че COVID-19 няма да бъде последната пандемия. Но вероятността това да се случи, както и загубите, които може да причини, ако това се случи, са нещо, върху което можем да окажем влияние. Трябва да извлечем поуките от тази пандемия", заяви ръководителят на СЗО по време на речта си на Световната правителствена среща на върха.

Той заяви, че е от съществено значение да се засили местното производство на ваксини, особено в страните със средни и ниски доходи, за да се укрепи тяхната независимост. Необходими са и инвестиции в общественото здравеопазване, особено в спешните здравни грижи за ранно откриване и превенция, както и в укрепването на глобалната структура за превенция и реакция при пандемии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай