СЗО накара сърбите да си глътнат езика

На властите в Белград ще им се наложи да въведат пълно затваряне на страната

СЗО накара сърбите да си глътнат езика | StandartNews.com

Цяла Сърбия най-вероятно ще трябва да се затвори заради пандемията от COVID-19, предаде местното радио Б92.

Днес представителят на Световната здравна организация (СЗО) в балканската държава Мариян Ивануша е изразил опасенията си, че на властите в Белград ще им се наложи да въведат пълно затваряне на страната.

"Ситуацията с коронавирусната инфекция в Република Сърбия не дава повод за оптимизъм. Ако положението продължи да се влошава, съответните органи ще бъдат принудени да наложат локдаун на територията на цялата държава. Ние разбираме, че такава мярка би се отразила крайно негативно върху икономиката. Но тя, както вече видяхме, може да спаси много хора", е посочил още Ивануша.

По думите на служителя в СЗО новият бум на коронавирусната инфекция се е дължал и на неспазването на предпазителните мерки. Ако 95 процента от хората носят маски, това би спряло разпространението на заразното заболяване", е допълнил той.

Според Ивануша ваксините са на път. "Вероятно обаче на първо време няма да има достатъчно дози от тези препарати", е казал още представителят на международната организация в западната ни съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай