Стана ясна причината за падналия самолет

Родители и последователи на Зара Абид се надяват на чудо

Стана ясна причината за падналия самолет | StandartNews.com

Нови детайли подреждат пъзела на трагичната картина в небето над Карачи. От комуникацията на пилотите с авиодиспечерите става ясно, че първият опит на "Еърбъс"-а да кацне е бил прекъснат от капитана на полета заради проблем с колесника. Тогава екипажът предприел нов опит за приземяване - така наречения "втори кръг". Именно по време на тази маневра пилотите сигнализират, че са изгубили тяга и в двата двигателя. Следва сигнал за бедствие и връзката с 15-годишния "Еърбъс А320" е изгубена.

97 са потвърдените жертви на катастрофата с пътническия самолет на Пакистанските авиолинии. Машината е изпълнявала полет от Лахор до Карачи, с 91 пътници и 8-членен екипаж на борда. Двама души са оцелели. Машината падна в жилищен квартал, като засега не е ясно колко са жертвите и пострадалите там.

Пакистански супермодел и актриса е била на борда на самолета. Става дума за Зара Абид, която има повече от 80 000 последователи на Instagram. Въпреки че няма официално потвърждение за смъртта на красавицата, социалните мрежи вече са пълни с жалейки за нея. А родителите й отчаяно се опитват да разберат какво се е случило с дъщеря им. Според непотвърдена информация братът на младата жена е тръгнал към мястото на катастрофата, за да я търси.

За мащабите на трагедията говорят останките на самолета сред разрушените жилищни сгради в квартала. „Чухме силния гръм от нещо, което падаше от небето. Това не беше шумът от разбиване на самолет, беше като земетресение, сякаш се срутва стена или се разбива цистерна с вода. Когато се качихме на покрива, видяхме дима навсякъде“, разказа очевидец.

Самолетните полети в Пакистан бяха възстановени само ден преди катастрофата, след повече от месец прекъсване заради пандемията от коронавируса. Много от пътниците се прибирали у дома, за да отпразнуват края на свещения месец Рамазан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай