Стюардеси ще пазят самолети от отвличане

Стюардеси ще пазят самолети от отвличане | StandartNews.com

Малайзийските авиолинии са въвели нови мерки срещу отвличане на самолетите си след изчезването на Боинг 777 на 8 март, съобщава британският в. "Дейли мейл".

Седмица след инцидента авиокомпанията наредила пилотите да не остават сами в кабината. Ако някой от тях трябва да отиде до тоалетната, на негово място трябва да влиза друг член на екипажа, гласят новите правила. Докато вратата на кабината е отворена, за да се сервира храна на пилотите, пък още един член на екипажа ще трябва да я пази, за да не влезе някой от пътниците.

Във вторник алайзийските власти публикуваха пълния текст на разговора между пилотската кабина и контролната кула до изгубването на сигнала на 8 март вечерта. От него става ясно, че последните думи, изречени от кабината, се различават от досега оповестеното. Оказва се, че последните думи са били "Лека нощ, Малайзийски авиолинии 370", а не "Всичко е наред, лека нощ", както се съобщаваше досега. Не става ясно защо първоначалната версия, оповестена от властите, е била различна.

Издирването на самолета край Австралия продължи, но откриването му може и да не стане в близките седмици. Австралийските власти определиха задачата като "най-голямото предизвикателство в историята". Ръководителят на издирвателните операции Ангъс Хюстън призна, че търсенето може да не даде резултат в близките седмици. Вчера в издирването участваха десет военни самолета и девет кораба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай