Стрелбата започна! В Донецк е страшно

Фучат артилерийски откоси

Стрелбата започна! В Донецк е страшно | StandartNews.com

Стрелбите започнаха. В Донецк стана страшно.Въоръжените сили на Украйна изстреляха пет РСЗО БМ-21 "Град" по територията на ДНР.

В същото време се появиха съобщения, че армията на ДНР е унищожила позиция на въоръжените сили на Украйна. Противотанкови управляеми ракети унищожиха камион с боеприпаси за оръдията, с които украинските военни обстрелваха мирните квартали на Донецк. Освен това е унищожена землянка с оборудвана огнева точка. Сред украинските военни има убити и ранени, се казва в специално изявление на официалния представител на Народната милиция на ДНР, цитираха световни агенции. 

„Украинската страна продължава да нанася масирани удари по жилищните райони на нашата република. За първи път от март 2018 г. при обстрела на Донецката народна република противникът използва реактивна артилерия." Украински бойци от позициите на 56-та пехотна бригада откриха огън от реактивна система за залпови огньове БМ-21 "Град" в квартал Киевски на Донецк и изстреляха пет ракети. Уточнява се информация за жертвите и разрушенията на гражданска инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай