Става опасно! Бясна закана от US генерал към Русия

Ако Путин упражни ядрена сила

Става опасно! Бясна закана от US генерал към Русия | StandartNews.com

Съединените щати ще отговорят на използването на ядрени оръжия от Русия в Украйна със „съкрушителен удар“ на отмъщение срещу руските военни бази или Черноморския флот, такова предупреждение отправи генерал-лейтенант Бен Ходжис, бивш командир на американските сили в Европа на 21 септември, съобщава The Daily Mail.

Отговорът на Америка може да не е ядрен, но това няма да попречи на американските сили да унищожат черноморския флот на Русия или военните бази в Крим.

Подобен коментар последва обявяването на руския президент за частична мобилизация в Русия за продължаване на кървавото нахлуване в суверенните територии на Украйна.

Според Путин, в случай на заплаха за териториалната цялост на Руската федерация и за защита на жителите, руското военно командване със сигурност ще използва всичко възможно. В същото време той подчерта, че това не е блъф от негова страна.

Генерал Ходжис, който ръководеше американската армия в Европа от 2014-2018 г., смята за много малко вероятна заплахата от ядрен удар срещу Украйна. Според него обаче всяко използване на оръжия за масово унищожение ще бъде последвано от бърз и твърд отговор от президента Байдън.

Според Ходжис Путин е наясно, че САЩ ще отговорят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай