Стачка затваря летищата в Белгия

Стачка затваря летищата в Белгия | StandartNews.com

Стачка на въздушните диспечери в Белгия затваря много от летищата в страната. Това сочи информация на РТБФ и РТЛ, цитирани от jelev.info. Работниците са недоволни от условията за пенсиониране.

Между 18,00 часа и 23,30 часа (българско време) летище "Завентем" ще приеме само 30 полета. Трафикът към летищата в Шарлероа и в Лиеж също ще бъдат засегнати.

Полицията в Брюксел е блокирала пътя към летището в Завентем, за да провери за бомба съмнителен автомобил, съобщи РТБФ. Това е единственият възможен подход към аерогарата. Влаковете до летището не се движат- гарата е затворена.

"Трафикът е разстроен, защото има стачка. В 20,45 българско време ще направят преоценка на положението и тогава ще се разбере как ще продължи", съобщи представителят на авиокомпанията "България еър" в Брюксел Георги Груев. "Самолетът ни от София за Брюксел още не е излетял и вероятно ще пристигне тук с известно закъснение. Ние ще започнем регистрацията на пътниците за обратния полет навреме и ще чакаме", добави той.

Самолетите на националния превозвач летят по ново разписание, което е в сила до края на април. Полети има всеки ден без събота. Излитат от София в 19,45 часа и кацат в Брюксел, Завентем в 21,20 часа. Излитат оттам за София в 22,10 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай