Сръбският президент с първи думи: 10 дни малтретираха Ноле

Той направи всичко нужно, а след това започна тормоз в невиждани размери, заяви Вучич

Сръбският президент с първи думи: 10 дни малтретираха Ноле | StandartNews.com

Президентът на Сърбия Александър Вучич не пропусна да коментира решението на австралийските власти да депортират световния номер 1 в тениса Новак Джокович. По-рано през днешния ден (16 януари) Федералният съд в страната отхвърли жалбата на сърбина срещу анулирането на визата му от страна на министъра по въпросите на миграцията Алекс Хоук. 

Вучич заяви, че се е чул веднага с Джокович и за пореден път обвини австралийските власти, че са измъчвали тенисиста. 

"Току що завършихме разговора с него. Нямам търпение да го видя на сръбска земя. 10 дни да малтретират тенисист и след 10 дни да вземат решение, за което се знаеше отначало... Ако бяха казали веднага, че неваксинирани не могат да влизат в страната, той нямаше да отиде. Той направи всичко нужно, а след това започна тормоз в невиждани размери. Като лов на вещици. Видяхте по безсмислените им доказателства колко лъжат, колко лъже прокурорът", заяви президентът на западната ни съседка, предаде bTV.

"През март (От 18 до 20 март в Белград ще се проведе световното първенство по лека атлетика на закрито - б.а.) ще посрещнем спортистите от Австралия много по-добре. Няма да ги тормозим, да упражняваме сила над тях. Ще се отнесем несравнимо по-добре и ще покажем, че несравнимо сме по-добри от австралийските власти. Те си мислят, че унижиха Джокович. Не, те унижиха себе си, а той може да вдигне глава и да се върне в родината си", добави той. 

Днес (16 януари) в Сърбия се провежда референдум за промяна на конституцията във връзка с отношенията между изпълнителната и съдебната власт.

Дни преди процеса Вучич публикува остро обръщение към австралийските власти, като дори намекна, че процесът срещу Джокович може да има нещо общо с предстоящите избори в страната. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай