Сражения и жертви в чеченската столица (ВИДЕО)

Сражения и жертви в чеченската столица (ВИДЕО) | StandartNews.com

Грозни. Въоръжени мъже са открили огън в чеченската столица Грозни. Стигнало се е до сражения с органите за сигурност, при което най-малко 16 души са загинали, съобщава Би Би Си.

9-тима полицаи  и 28 са ранени в антитерористичната операция, при която е бил завзет Дома на печата, съобщи руският Национален антитерористичен комитет, цитиран от Асошиейтед прес.

Чеченският президент Рамзан Кадиров твърди пред радио "Ехото на Москва", че нападателите са въоръжени с картечници, гранатомети и автомати. Според него са убити 5-6 от тях и скоро ще бъдат ликвидирани и останалите.

Сградите на Дома на печата и на съседно училище са в развалини след неколкочасовата битка. Оказа се, че в училището е била блокирана втора група на нападателите.

Преди да нападнат сградата, въоръжените мъже са атакували пост на пътната полиция, опитал да ги спре за проверка. Тогава са били убити трима полицаи.

Любителски кадри, появили се веднага в интернет, показват в пламъци издателството, окупирано от нападателите.

По-рано очевидци съобщиха, че нападателите в Грозни са между 100 и 200. Силите за сигурност опровергаха тази информация, като съобщиха, че бойците са били 10-11. Държавният глава Кадиров заяви, че най-вероятно нападателите не са чеченци, а идват от други региони на Русия.

Не е известно дали оцелелите все още се намират на територията на Чечения, или са преминали в други региони. Прессекретарят на държавния глава на Ингушетия Тимир Боков съобщи, че е взето решение за засилване на сигурността по границата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай