Спасение! Семействата на британските дипломати напускат Израел

Въпреки всичко посолството остава на разположение

Спасение! Семействата на британските дипломати напускат Израел | StandartNews.com

Семействата на британските дипломати в Израел напускат страната като "предпазна мярка" съобщи външното министерство на Великобритания. В същото време в Обединеното кралство са зачестили антисемитските прояви след нападението на "Хамас".


Семействата на дипломатите ще напуснат Израел, но британското посолство в страната ще остане отворено и ще продължи да предоставя консулски услуги на онези, които се нуждаят от помощ, уточниха от Форин офис.

Правителството на Обединеното кралство иначе съветва да се избягват всякакви несъществени пътувания до Израел.

Външният министър Джеймс Клевърли посети в сряда Израел, където каза, че е налице „непоколебима солидарност“ по повод на очакванията да бъдат предприети сухопътни военни операции в Газа. Клевърли посочи, че „Израел има право да се защитава, но Лондон иска да види възможно най-малко цивилни жертви“.

В самата Великобритания обаче се отчита голям ръст на антисемитските прояви. Благотворителната организация „Тръст за сигурност на общността“, която помага на евреите в Обединеното кралство съобщи, че само от 7 до 10 октомври са регистрирани 89 инцидента, свързани с „антиеврейска омраза“, което е три пъти повече от предишната година.

Министърът, отговарящ за сигурността, Том Тугендхат заяви, че е сериозно обезпокоен от съобщенията за задълбочаващ се антисемитизъм.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай