Служителите на Безос следени от роботи

Целта на видеонаблюдението е да предотврати кражби и да контролира времето за почивка

Служителите на Безос следени от роботи | StandartNews.com

Компанията Amazon, собственост на Джеф Безос, най -богатият човек в света, е разработила система за пълен контрол над служителите, показва проучване на правозащитната организация Open Markets Institute.

По време на пандемията от коронавирус търговецът представи система, която използва изкуствен интелект за проследяване на движенията на служителите.  Целта на видеонаблюдението е предназначено да предотврати кражба, а също така контролира времето, прекарано в почивката. Компанията е патентовала гривна, която може да проследи къде работниците в склада поставят ръцете си и да използват вибрации, за да ги насочат в правилната посока.

Освен това в доклада се посочва, че шофьорите трябва да доставят 999 от 1000 пакета навреме, в противен случай ги грози уволнение. Amazon също така изисква работниците да оставят всички свои лични вещи на входа на склада, с изключение на бутилка вода и прозрачна найлонова торбичка с пари. В края на работния ден служителите се проверяват за кражба в продължение на 25-60 минути.

В доклада се твърди, че Amazon се опитва да предотврати опитите на профсъюзите, като разбива всякакви сбирки на твърде много хора, като се уверява, че бъдещите синдикални лидери не говорят твърде дълго с една и съща група хора.

Служителите на Amazon са подложени на постоянен стрес и страх от уволнение, се казва в доклада. Ако служител изостава от необходимата скорост на изпълнение на задачите, която автоматично се задава от Amazon, тогава системата ще "направи забележка", което може да доведе до предупреждение или уволнение. Скоростта постоянно се променя.

Amazon Flex тайно наблюдава частни групи в социалните медии, които служителите на Amazon използват, за да обсъдят условията си на работа, пише Vice.

През юли най-големите компании (Amazon, Apple , Facebook и Google ) бяха критикувани по време на изслушване в антитръстовия комитет на САЩ за доминираща позиция, която влияе негативно върху конкуренцията, пише лента.ру.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай