След земетресенията в Турция. Как ще се справи държавата

Какъв документ подписа Ердоган

След земетресенията в Турция. Как ще се справи държавата | StandartNews.com

В четири окръга на Турция ще бъдат изградени индустриални зони. Те са засегнати тежко от земетресенията, които се случиха в държавата през февруари месец. Това съобщи в акаунта си в социалната мрежа Екс министърът на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Каджър. 

Той представи планове за създаване на нови индустриални зони в югоизточните райони. 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган вече е подписал съответен документ, който проправя пътя за създаването на индустриални зони с обща площ от 2826 хектара в окръзите Адъяман, Малатия, Кахраманмараш и Шанлъурфа.

Индустриалните зони, които ще бъдат създадени, ще имат значителен принос за процеса на развитие не само на региона, но и на цялата ни страна. Ще бъдат създадени много нови работни места за хиляди наши граждани, посочи Каджър, цитиран от БТА. 

Планира се индустриалните зони в Адъяман да бъдат на площ 49 хектара.

В окръг Кахраманмараш ще бъдат изградени индустриални зони на площ над 900 хектара. Планира се такава зона на площ от 11 хектара да има в град Пазарджък, епицентър на един от двата разрушителни труса на 6 февруари. 

В Малатия ще се строят предприятия на площ от 193 хектара, а в Шанлъурфа – на площ 295 хектара.

При унищожителните земетресения със сила 7,6 и 7,7 на 6 февруари загинаха над 50 хиляди души. Огромен брой сгради бяха изцяло срутени и милиони хора останаха без жилище и без работно място. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай