След оставката: Приключва ли Джонсън с политиката

Той може да се върне към публицистичната си дейност или изнасянето на лекции по различни теми на корпоративни събития

След оставката: Приключва ли Джонсън с политиката | StandartNews.com

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който обяви, че подава оставка, обмисля да напусне политиката, съобщи вестник „The Daily Telegraph“, цитиран от БГНЕС.

Според източник на изданието, Джонсън не възнамерява да се откаже от депутатския си мандат веднага, за да избегне провеждането на частични избори за Камарата на общините в неговия избирателен район, които биха могли да доведат до победа на опозиционния кандидат и да бъдат пореден удар за управляващата Консервативна партия. В същото време премиерът не е убеден, че е необходимо да се яви на нови парламентарни избори, както направи неговата предшественичка на поста Тереза Мей, когато остана депутат.

Изданието отбелязва, че ако Джонсън напусне политиката, той може да се върне към публицистичната си дейност или изнасянето на лекции по различни теми на корпоративни събития. Издателството Hodder & Stoughton все още очаква от него да напише биография на драматурга Уилям Шекспир. Първоначално беше планирано книгата да излезе през 2016 г., за да съвпадне с 400-годишнината от смъртта на Шекспир, но издателите се съгласили да отложат публикуването, когато Джонсън беше външен министър. Политикът вече е получил аванс в размер на 88 000 британски паунда (105 800 долара).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай