След Брекзит холандско парти за сбогом

Ще бъде от другата страна на Северно море

След Брекзит холандско парти за сбогом | StandartNews.com

Ще помахат на Великобритания от плажа

Ако Великобритания напусне Европейския съюз, както е предвидено на 31 октомври, холандците ще й помахат приятелски за сбогом с гигантско парти от другата страна на Северно море, предават ДПА и Асошиейтед прес.

Във Facebook се организира инициативата  "Нека да проследим Брекзит от плажа". Партито ще се състои в Вайк ан Зее и е привлякло вниманието на 56 хиляди потребители, като 7600 са заявили твърдо участие.

"Това ще бъде едно симпатично сбогуване с приятел, който тръгва на вълнуваща, но не особено благоразумна авантюра", заявява инициаторът на партито Рон Тукук.

На изпроводяк ще се сервират специалитети от цяла Европа - холандски чипсове, френско и германско вино, с които да се замези докато "Великобритания се изправя пред закриването си".

Организаторите търсят състав, който да свири подходяща музика за събитието. Потребителите подсказват и най-удачните евъргрийни за случая от рода на "Go Your Own Way" На "Флийтуд Мак", I Want to Break Free" на "Куин", "Hello" на Адел и др.

Британският премиер Борис Джонсън твърдо обеща да спази крайния срок 31 октомври за Брекзита, независимо от това дали ще бъде постигната или не сделка за напускането на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай