Сладкиши вместо наркотици конфискува полицията

Резултатите от токсикологичния анализ на следващия ден показали липсата на каквото и да е наркотично вещество

Сладкиши вместо наркотици конфискува полицията | StandartNews.com

Френската полиция конфискува голяма партида екстази в рамките на специална операция близо до Париж. По-късно стана ясно, че конфискуваните таблетки и неизвестен розов прах в действителност са смлени сладкиши, съобщи АФП.

Според първоначалното съобщение на префектурата на столичната полиция, публикувано в сряда, операцията е проведена в нарколаборатория в комуна Сен Уен, която, по данни на следствието, е снабдявала организаторите на нелегални партита със синтетична дрога.

Към съобщенията в Туитър са закачени две снимки на торбички с розов прах и пакети с пресовани гранули със същия цвят. Стойността на конфискуваната дрога, според правоохранителните органи, възлиза на 1 млн. евро.

Резултатите от токсикологичния анализ на следващия ден, обаче, показали липсата на каквото и да е наркотично вещество или отрова. Източник на агенцията съобщи, че розовият прах, от който пресовали таблетки, по-вероятно е получен след „смилане на ягодови бонбони”. Министерството на вътрешните работи засега не коментира информацията, уточнява БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай