Тежки думи на Мъск към руски бос. Причината

Отправени са уж като закачка

Тежки думи на Мъск към руски бос. Причината | StandartNews.com

Генералният директор на Tesla, SpaceX, а и на Starlink Илън Мъск предизвика голямо оживление в социалните мрежи, пише "Калдата", след като публикува в Twitter следното съобщение:

„Ако умра при мистериозни обстоятелства, да кажа, че все пак ми бе приятно да те познавам“.

Преди това Илън Мъск съобщи по какъв начин ръководителят на Държавната корпорация Роскосмос Дмитрий Рогозин го е предупредил, че „ще трябва да отговаря като възрастен“ за доставките за Украйна на голям брой комплекти сателитно оборудване за ползване на сателитния интернет Starlink. Тогава Илън Мъск допълни, че според него Дмитрий Рогозин не разбира точното значение на някои думи.

Още в началото на руската инвазия, Украйна се обърна директно към Илън Мъск с молба на страната да бъдат доставени няколко Starlink комплекта. Още през месец февруари Украйна получи бърза и широколентова интернет връзка.

Всички жители на Украйна могат да ползват сателитни интернет Starlink. Това важи само при военно положение. Ползването на сателитния интернет не е безплатно – Комплектът със сателитната антена струва $550, а месечната такса е в размер на $110.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай