Скандал! Как Путин позлати свой придворен рапър

38-годишният музикант е известен с няколко парчета във възхвала на режима

Скандал! Как Путин позлати свой придворен рапър | StandartNews.com

Трансформацията на западните бизнеси, които напуснаха Русия, продължава с поредна странна сделка - този път за собствеността на кафенетата от веригата Starbucks.

Обектите вече ще имат трима нови притежатели. В групата на новите акционери влизат ресторантьорът Антон Пинский, компания на бивш сенатор от региона Кабардино-Балкария и... руският рапър Тимати (Тимур Юнусов).

38-годишният музикант е известен с няколко парчета във възхвала на режима. Едно от тях е издадено през 2015 г., в което пее "Моят най-добър приятел е президентът Путин" и в което възхвалява руския държавен глава като "як супергерой".

 Песента му "Москва" излиза малко преди местните избори през 2019 г. В нея той пее как "не ходи по протести" срещу властта и "ще хапне бургер за здравето на кмета Собянин".

Клипът има рекордните 1,4 милиона "dislikes" в YouTube (т.е. гласувания от хора, които искат да покажат неодобрението си за песента) и е свален от самия Тимати заради масовото недоволство срещу агитацията в полза на несменяемия градоначалник, пише "Булевард България".

Юнусов има близки връзки и с чеченския лидер Рамзан Кадиров, като през 2017 г. се снима в Инстаграм, докато се вози в частния му самолет. Тимати е и сред артистите, които се появиха на пропагандния концерт на Путин през март 2022 г. - малко след като руската армия нахлу в Украйна.

Антон Пинский съобщава пред РБК, че сделката се намира на финален етап, като веригата ще запази правата за аренда и оборудването на Starbucks, но новите собственици няма да получат търговските марки, защото "брандът напуска".

Все още не е ясно как ще се наричат новите заведения и каква ще е символиката им. Не е обявена и стойността на сделката.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай