Си Дзинпин смрази Путин! Предупреждението

Какво му е казал китайският ръководител

Си Дзинпин смрази Путин! Предупреждението | StandartNews.com

Китайският лидер Си Цзинпин изненада руския си колега Владимир Путин;

Заради лошия развой на "Специалната военна операция" в Украйна големият въпрос в момента е дали Путин ще "се изкуши" да използва атомна бомба.

Вероятността с тактически ядрен удар да бъде спечелена войната не е голяма, но пък проблемите за Путин ще се увеличат.

Според последни изследвания едва 16 % от руското общество одобрява използването на ядрено оръжие срещу Украйна.

Според експерти е много вероятно така Кремъл да предизвика военна реакция от НАТО срещу Москва, но с конвенционални средства. 

Китайският лидер Си Дзинпин е предупредил руския президент Владимир Путин срещу използването на ядрени оръжия в Украйна. Той е направил това по време на държавно посещение в Москва през март тази година, според източници на Financial Times сред западни и китайски официални лица, предаде De Re Militari.

Според представител на западното разузнаване, Путин е бил разочарован от посещението на Си Дзинпин, тъй като то не е донесло никакви ползи за Русия. Китайският лидер отказа да подпише споразумение за изграждането на газопровода "Силата на Сибир-2".

Ако Русия използва ядрено оръжие по време на войната в Украйна, "всичко това ще се окаже в минус за Китай", обясни един от официалните лица. Това развитие може да настрои ЕС срещу Пекин, докато продължаващият китайски натиск върху Москва по този въпрос помага за подобряване на отношенията с Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай