Шойгу с новина за резервистите

Във въоръжените сили бяха призовани общо 300 000 военнослужещи от запаса

Шойгу с новина за резервистите | StandartNews.com

В рамките на частичната мобилизация около три хиляди инструктори са участвали в обучението на над 300 хиляди новобранци, заяви министърът на отбраната на Русия, Сергей Шойгу, на заседание на колегията на ведомството, предава РИА Новости.

"В бойната подготовка на нови военни формирования са привлечени около 3000 инструктори, задействани са повече от сто полигона на територията на нашата страна и Република Беларус. За два месеца са обучени над 300 000 резервисти, включително доброволци“, заяви той.

По думите на ръководителя на министерството в учебните центрове са обучени около 8000 екипажа на бойни машини и танкове, екипажи на артилерийски системи, системи за противовъздушна отбрана, безпилотни летателни апарати и системи за радиоелектронна борба, апаратни средства за комуникация.

Наборната повинност в рамките на частичната мобилизация започна в Русия на 21 септември с указ на президента Владимир Путин. По план във въоръжените сили бяха призовани общо 300 000 военнослужещи от запаса, предаде агенция "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай