Шокиращо. Какво даде на корейците Ким Чен Ун

Дарява лични лекарства срещу мревна епидемия

Шокиращо. Какво даде на корейците Ким Чен Ун | StandartNews.com

Северна Корея съобщи днес за избухването на още едно инфекциозно заболяване в допълнение към продължаващата епидемия от Ковид-19 и заяви, че лидерът на страната Ким Чен-ун е дарил личните си лекарства на болните от новото заболяване, предаде Асошиейтед прес.

Не е ясно колко сериозна е новата епидемия, но някои външни наблюдатели твърдят, че Северна Корея вероятно цели да подобри имиджа на своя лидер, като го представи като загрижен за живота на населението, тъй като той се нуждае от по-голяма обществена подкрепа, за да преодолее трудностите, свързани с пандемията.

Вчера севернокорейския лидер предложи лекарствата, с които разполага семейството му, на хората, диагностицирани с "остра чревна епидемия" в югоизточния град Хеджу, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция. От агенцията не уточниха какво точно представлява епидемията и колко души са били заразени.

Официалният вестник на ЦК на Корейската работническа партия "Родон Синмун" отделно публикува на първа страница снимка на Ким Чен-ун и съпругата му Ни Сол-джу, на която двамата преглеждат физиологични разтвори и лекарства, които подготвят за дарение.

Външни наблюдатели твърдят, че "чревната епидемия" в Северна Корея е инфекциозно заболяване като коремен тиф, дизентерия или холера. Това са чревни заболявания, причинени от микроби чрез заразена храна и вода или чрез контакт с изпражнения на заразени хора.

Подобни заболявания са често срещани в страната, поради липсата на добри съоръжения за пречистване на вода и до голяма степен, поради разрушената от средата на 90-те години инфраструктура за обществено здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай