Шок! Какво става с рейтинга на Байдън в САЩ

Рейтингът на одобрение на президента на Щатите падна до ново дъно

Шок! Какво става с рейтинга на Байдън в САЩ | StandartNews.com

Рейтингът на одобрение на президента на Съединените щати Джо Байдън падна до ново дъно от 38%, показа последно проучване на бизнес телевизията CNBC, предава БНР. Рейтингът на одобрение е най-ниският, регистриран от социологическите експерти, като в същото време повече от половината от анкетираните американци, или 53%, посочиха, че не одобряват Байдън.

Що се отнася до икономиката на САЩ, 35% от хората, участвали в анкетата, одобряват усилията на президента, докато 60% не ги одобряват.

Според 47% от анкетираните състоянието на цялостната икономика на САЩ е "лошо", като това е най-високият процент, регистриран през последното десетилетие. От друга страна, едва 17% от американците казват, че икономиката се намира в "отлична или в добра" форма, което представлява най-ниският процент от 2014 година.

"В това проучване се вижда, че няма преодоляване на негативната посока на засилващ се песимизъм", посочи CNBC Мика Робъртс, партньор в Public Opinion Strategies и републиканския социолог, участващ в това проучване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай