Шок: Черен пазар на лекарства в Русия

Руските фармацевтични компании могат да останат без необходимите суровини и компоненти

Шок: Черен пазар на лекарства в Русия | StandartNews.com

Руският здравен регулатор изрази днес загриженост относно препродажбата онлайн на фармацевтични лекарства. Някои от тях бяха разпродадени заради появилия се страх от недостиг и повишаване на цените заради западните санкции.

Въпреки че международните санкции не включват вносните лекарства, в медиите се появиха предупреждения, че руските фармацевтични компании могат да останат без необходимите суровини и компоненти.

В изявление от днес държавният здравен регулатор Росздравнадзор заяви, че отбелязва случаи на лица, които активно препродават лекарства чрез социалните мрежи и пазари.

Той предупреди, че в такива случаи купувачът не може да бъде сигурен в качеството на закупения продукт, което може да доведе до непредсказуеми трагични последици.

Миналата седмица Министерството на здравеопазването на Русия съобщи, че има недостиг на някои лекарства, като свърза това с паническото купуване и призова хората да се въздържат от закупуване на допълнителни количества.

Регулаторният орган не споменава за недостига и не дава подробности за мерките, които ще бъдат предприети за ограничаване на препродажбата на лекарства, която според него е в нарушение на закона. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай