Северна Корея извърши нови опити с ракети

Северна Корея извърши нови опити с ракети | StandartNews.com

Пхенян. Северна Корея изстреля още две ракети с малък обсег в Японско море, предадоха световните агенции.

Ракетите са били изстреляни от източното крайбрежие и са прелетели около 180км, съобщиха южнокорейски военни представители.

Този ход идва на фона на обявеното посещение на китайския президент в Южна Корея, с когото Севера е технически в състояние на война.

Това се случва ден, след като Япония призова Пхенян да спре тестовете и след като Сеул отхвърли оферта на Северна Корея да прекратят военните действия като неискрен.

Двете ракети са били изстреляни от място близо до източния град Вонсан в 06:50 (21:50 GMT петък) и 08:00,  заяви началник-щабовете на Южна Корея.

Все още не е изнесена информация за това дали ракетите са били балистични, или са ракети, изстреляни от пускови установки за залпов огън от нов тип.

На 29 юни Северна Корея изстреляна от района на пристанището на Вонсан две балистични ракети "Скъд" с радиус на действие от 500-600 км. Както се съобщава в Пхенян, това е станало в рамките на военни учения.

Към днешна дата Северна Корея е извършила три ядрени опити и се смята, че се работи по развитието на ракети с далечен обсег. През последните месеци страната също така е извършила множество тестове на ракети с малък обсег

Преговорите между нейните лидери и други страни за прекратяване на ядрените й амбиции са в застой в продължение на години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай