Сензация. Много лоша новина за Макрон

Води само с 2 процента на Марин Льо Пен

Сензация. Много лоша новина за Макрон | StandartNews.com

Настоящият президент Еманюел Макрон е с много малка преднина пред основния си конкурент Марин Льо Пен преди изборите за държавен глава на Франция тази неделя. Това сочат данните на социологическите проучвания в страната, съобщава БНТ.

На последната права развръзката от първия тур изглежда се заплита. В последните прочувания, огласени преди само три часа разликата между Еманюел Макрон и Марин льо Пен е само 2%, като Макрон е с 26 процента, а Льо Пен има 24 на сто.

Почти всички кандидати мобилизират избирателите си като обявяват, че именно те ще са изправят на втори тур срещу Макрон. Засега реални шансове за това има Марин льо Пен. Конкурентът ѝ - крайнодесният Ерик Земур заяви, че само той може да мобилизира десните избиратели.

Но всъщност голямата изненада тук е крайнолевият Жан Люк Меланшон. Той повишава резултата си ден след ден. От пета позиция в началото на март, днес той е на трета. И разбира се в кампанията сега се цели срещу Льо Пен. Едва ли ще стигне до балотаж, защото и Марин льо Пен напредва със същия ритъм. Но с едно изречение - всички са срещу Макрон, за да привлекат нерешилите избиратели, които са рекордно много.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай