Семейството на Боб Марли пуска световна марка марихуана

Семейството на Боб Марли пуска световна марка марихуана  | StandartNews.com

Феновете на Боб Марли скоро ще могат да купуват канабис продукти, одобрени от реге музиканта, след като семейството му сключи сделка с фирма за дялово инвестиране в САЩ за създаването на световната марка марихуана "Marley Natural".

Под тази търговска марка в щатите на САЩ, където марихуаната е легализирана, ще се предлагат индийски коноп и съответните продукти, съобщи The Guardan..

Инвестиционната компания от Сиатъл Privateer Holdings е сключила глобално лицензионно споразумение със семейство Марли за срок от 30 години. Според Ройтерс логото на новата марка ще се появи на продуктите към края на 2015г.

Централата на компанията ще бъде в Ню Йорк, а собственикът на марката може да сключва допълнителни лицензионни споразумения с производители на марихуана и съпътстващи стоки.

Брендан Кенеди, ръководител на Privateer, оценява световния пазар на марихуана в рамките на 150-200 млрд. долара годишно.

Продажбата и потреблението за удоволствие са разрешени в Аляска, Орегон, Колорадо и Вашингтон, както и в столичния федерален окръг Колумбия. В Холандия марихуана се продава в специални заведения. В Израел, Канада и почти половината американски щати е разрешена търговията за медицински цели. Уругвай е първата държава в света, експериментираща с държавен монопол в продажбата на канабис.

"Баща ми би бил много щастлив да види, че хората разбират лечебната сила на тази билка", казва дъщеря му Седела Марли. "Той смяташе билката за нещо духовно, което разбужда доброто в нас, прави мислите ни по-дълбоки, свърлзва ни с природата и освобождава творческите ни способности."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай