Сайтът на "Ню Йорк таймс" бе атакуван от сирийски хакери

Сайтът на "Ню Йорк таймс" бе атакуван от сирийски хакери | StandartNews.com

Хакери, които подкрепят режима в Сирия, атакуваха сайта на американския вестник "Ню Йорк таймс". Те са от групировката "Сирийска електронна армия". Малко след като „падна" сайтът, медията обяви в Туитър, че ще публикува своите новини на алтернативен сайт (news.nytco.com).

Сайтът беше блокиран малко преди полунощ (българско време) за няколко часа. Експерти твърдят, че той е бил подложен на DoS-атака. Тя се състои в това да изведе от строя компютърните сървъри чрез увеличаване на натоварването и зареждане на вирусни програми.

Сайтът на водещата американска медия не бива блокиран за първи път. Атаката на сирийските хакери е втората за последните две седмици. На 14 август интернет страницата и мобилните приложения на "Ню Йорк таймс" бяха недостъпни за няколко часа.

"Сирийската електронна армия" пое отговорността за пробивите в сайтовете на редица влиятелни медии, дори и за акаунтите им в Туитър. От атаките им пострадаха преди време Асошиейтед прес, Франс прес, тв каналът Франс-24, вестник "Файненшъл таймс", "Вашингтон пост" и Би Би Си.
В "Сирийската електронна армия" защитава сирийския народ от кампанията на арабски и западни медии, водена срещу него, пише в сайта на хакерите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай