САЩ са на ръба на световна война! Кой разкрива кошмара

Ситуацията става все по-напрегната

САЩ са на ръба на световна война! Кой разкрива кошмара | StandartNews.com

Локалните войни са факт на много места по света, но те са само предвестник за голямата война, която ще преобърне живота на всеки човек.

Русия, Иран и Китай следват свои геополитически интереси. Такива заявки дават и други регионални играчи, които искат своя пай в промяната на картата на света. 

Съединените щати са на един миг от световна война, която могат да загубят. Има сериозни конфликти, изискващи вниманието на САЩ в два от трите най-стратегически важни региона в света.

Ако Китай реши да атакува Тайван, ситуацията за САЩ може бързо да ескалира до глобална война на три фронта - в Украйна, Израел и в Азиатско-тихоокеанския регион, пише А. Уес Мичъл Foreign Policy, предаде Епицентър.

При такъв сценарий за Вашингтон ще бъде трудно да отблъсне евентуална атака при положение, че е ангажиран да осигурява военна помощ за Украйна и Израел.

Китайският флот вече превъзхожда флота на САЩ по брой кораби и всеки път се увеличава с количество, еквивалентно на целия френски флот (около 130 кораба, според началника на щаба на френските ВМС), отбелязва изданието.

За сравнение, военноморските сили на САЩ планират разширяване със 75 кораба през следващото десетилетие, пише в статия на Foreign Policy.

Според материала непосредственият приоритет за Съединените щати трябва да бъде гарантирането, че Украйна, Израел и Тайван разполагат с необходимите оръжия, за да се защитят в качеството им на много важни играчи в тази ситуация.

САЩ и съюзниците им трябва наистина спешно да се мобилизират пред това, което заплашва да се превърне в световната криза на нашето време, предупреждава изданието.

"Ситуацията е толкова сериозна, че на Вашингтон може да се наложи да приложи Закона за отбранителното производство и да започне да преобразува част от цивилната индустрия за военни цели.

Дори тогава правителството на САЩ може да се наложи да предприеме драконовски мерки, включително пренасочване на материали, предназначени за потребителската икономика, разширяване на производствения капацитет и преразглеждане на екологичните норми, които затрудняват производството на военни материали", се казва в статията.

САЩ все още притежават най-добрата армия в света, но...

Но след като Русия се подготви за дълга война в Украйна и след като се отвори втори фронт в Близкия изток, изкушението за бързо въоръжаващия се Китай да предприеме ход срещу Тайван е все по-голямо.

Пекин вече тества Вашингтон в Източна Азия, знаейки много добре, че за САЩ ще бъде трудно да се справи с трета геополитическа криза. Ако наистина там започне война, Съединените щати внезапно ще открият, че някои много важни фактори работят срещу тях.

Причината не е защото Съединените щати са в упадък. А защото за разлика от САЩ, които трябва да бъдат силни и на трите фронта, всеки от техните противници – Китай, Русия и Иран – трябва да бъде силен само в собствения си регион, за да постигне целите си, заключава изданието.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Койчо
преди 5 месеца

Ииим? Сащ не са сами, целият запад Израил сме едно. Путин ще плати много скъпо ако реши да стане против нас. Или китайцы против тайванци. Ще получат сериозен удар.

Откажи