Санди отвя и Хелоуин (обновена)

Санди отвя и Хелоуин (обновена) | StandartNews.com

Ню Йорк. Ураганът Санди отвя и Хелоуин. Властите отмениха традиционния парад в Ню Йорк. Това се случва за първи път в 39-годишната история на маскарада.   

"Надяваме се, че всеки, който щеше да дойде на парада, е на безопасно място и че, ако има възможност, помага в спешните центрове", заявиха организаторите. 

Парадът трябваше да започне в 19 часа на 31 октомври. Очакваше се в него да се включат 53 актьорски, музикални и танцови трупи, както и хиляди маскирани нюйоркчани. Заради щетите, които нанесе Санди обаче, шествието няма да се състои. 

Може да следите развитието на урагана на живо ТУК

Президентът Барак Обама пък отмени отбелязването на Хелоуин в Белия дом. По традиция той и съпругата му Мишел трябваше да организира детски празник.

В интернет чатовете родители водят дискусии дали е редно да пуснат децата си на традиционната обиколка "Trick-or-Treating?" по къщите. Въпреки бедствието, много майки са на мнение, че не трябва да лишават децата си от това развлечение, което ще ги разсее от мрачните новини за Сидни, пише "Ню Йорк таймс".

Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи пък се пошегува, че Хелоуин може да се отложи за деня на изборите. Президентският вот в САЩ е на 6 ноември.

Напук на стихията, Бродуей продължава да забавлява хората. Всички театрални спектакли и мюзикъли се възобновяват от тази вечер. "Сега е идеалният момент за шоу", коментира Шарлот Сейнт Мартин, директор на Broadway League Industry.

Жертвите са поне 50

Най-малко 50 души са жертвите на урагана Санди в САЩ. Броят им ще продължи да расте, тъй като има изчезнали хора. Без електричество са останали около 8 милиона души в 15 щата. Преустановена е работата на три ядрени реактора в щатите Ню Йорк и Ню Джърси. Наводнени са четири града в северната част на Ню Джърси. Нарушен е железопътният транспорт.

Блумбърг: Отчаянието е като след Втората световна война

108-годишното нюйоркско метро ще може да заработи отново най-рано след пет дни. Фондовата борса на Уолстрийт ще бъде отворена в 9.30 ч. местно време, но училищата ще останат затворени.

Международните летища "Джон Ф. Кенеди" и "Нюарк" в Ню Джърси ще възобновят работа при ограничен режим на полетите, а "Ла Гуардия" остава затворено. При нормални условия те обслужват средно по 300 000 пътници на ден.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг коментира, че е видял сцени на отчаяние, напомнящи края на Втората световна война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай