Съдят италиански благородник. Причината

Негов близък е подал оплакване в полицията

Съдят италиански благородник. Причината | StandartNews.com

Италианският принц Карло Торлония, наследник на едноименната знатна фамилия, е обвиняем за обиди и насилие над съпругата си. "Ти си идиотка и глупава. Трябва да се занимаваш с къщата, какво правиш тук", казвал принцът на жена си, която също е принцеса. Мъжът я третирал обаче като слугиня, по нейните думи.

Според в."Република" процесът срещу принца в римската прокуратура вече бил във финалната си фаза и съдът трябва да постанови дали наистина е имало семейно насилие. Според следствието принцът не се ограничавал само до обиди, които жена му понасяла мълчаливо.Налице била и физическа агресия, по думите на съпругата му. За първи път това станало по време на ваканция на остров Понца, когато принцът се качил върху жена си и притиснал с коленете си гърдите ѝ, след което се опитал да я удуши.

По време на друга ваканция на морето във Фреджене, до Рим, той пак упражнил насилие, този път стискайки я здраво за китките, които почти щял да ѝ счупи.

Това била капката, от която чашата на търпението преляла - именно след този случай жената решила да направи оплакване срещу мъжа си в полицията. Адвокатът на принца отказал да коментира новината за разследването срещу него пред в."Република". На 8 април съдът в Рим трябва да оповести решението си.

Торлония са знатна римска фамилия, чиято история датира от векове, а богатството им се изчислява на близо 2 млрд.евро. Четиримата наследници обаче водят война за наследството след смъртта през 2017 г. на главата на семейството принц Алесандро Торлония. Децата му си оспорват богатство, включващо големи и разкошни вили с паркове и знатни сгради. Сред тях е и Палацо Торлония на Виа дела Кончилиационе, до Ватикана, а така също и известната като "Вила Албани" красива сграда в Рим.Първородният син - Карло Торлония, заведе дело за предполагаемото разпродаване на имоти от страна на сестрите му Франческа и Паола и брат му Джулио, което било "дирижирано" от племенника му Александер, син на Паола, информира "24 часа".

Карло обяви пред съда, и че 623 антични статуи, собственост на знатната фамилия, били в центъра на сделка между племенника му и "Гети Мюзиъм". Според него така трябвало да се погасят дълговете на Банка дел Фучино, в които имат акции Торлония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай