Рязка позиция на Вучич. Какво каза за македонците

Сърбия била най-големия им приятел

Рязка позиция на Вучич. Какво каза за македонците | StandartNews.com

Сръбският президент Александър Вучич заяви в ефира на местната „ТВ Пинк“, че западните ни съседи са най-добрите приятели на македонците и не искат нищо от тях, освен да са „приятели и братя“, предава скопският портал „А1 Он“, предаде Дарик.

Думите му дойдоха по повод данните, изнесени от журналиста по телевизия Пинк, че гражданите на Северна Македония в анкета отговарят, че смятат Сърбия за най-добър приятел.

„Да, виждал съм това както за политици, така и за държави. "Сърбия, разбира се, е най-добрият им приятел“, категоричен е Вучич.Попитан дали е изненадан от отговора на македонците, президентът Вучич отговори: „Как да бъда изненадан? Ние сме най-големите приятели на Северна Македония. Кой е по-близо до Сърбия?

Ние сме единствените, които не ги молим да си сменят името или езика, нито исканията си, нито нещо друго. Ние обичаме македонския народ. Какво искаме от него? Нищо. Освен да имаме най-добрите възможни връзки. Ние не искаме нищо от тях. Просто да бъдем приятели и братя“, подчерта сръбският президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай