Руски политик разкри защо Путин ни наказва и какъв ужас готви

Путин еднолично взема всякакви решения. Той превърна газа и нефта в политическо оръжие

Руски политик разкри защо Путин ни наказва и какъв ужас готви | StandartNews.com

Режимът на Владимир Путин е дълбоко враждебен към България, а руският народ е дружелюбен. Но между Путин и руския народ има огромна пропаст, заяви в интервю за БНР Генадий Гудков, бивш служител на руската служба ФСБ и политик, който в момента живее в изгнание в чужбина.

Елитите на Путин, свързани с финансовите въпроси, в момента са отстранени от вземането на решения, те не могат да влияят на курса на Кремъл, посочи Гудков. 

"Путин еднолично взема всякакви решения. Той превърна газа и нефта в политическо оръжие", каза опозиционерът, според когото със спирането на газа за България руският президент си отмъщава.

След 2019 година властта премина изцяло в ръцете на силовия блок и в Кремъл остана само кулата на т.нар. силовики, изтъкна Генадий Гудков. "В обкръжението на Путин няма хора, които биха се осмелили да изкажат различно от неговото мнение", подчерта той.

От 2004 година Путин унищожава демокрацията в Русия. През 2011 година изборните резултати бяха напълно фалшифицирани и практически се получи окупиране на властта. До 2019 г. в страната действаше т.нар. суверенна демокрация – имитация на демократични свободи, фиктивни избори и медии, парламент, който е имитация. От 2019 г. Путин се придържа към силово удържане на властта към диктатура, направи ретроспекция Генадий Гудков.

Запитан има ли опозиционен потенциал в Русия, той посочи: "Днес опозицията в Русия е разгромена. Стотици хора са в затвора по фалшиви обвинения, десетки са убити."

Според Гудков Путин се държи по-лошо от окупатор. Той разрушава украински градове, мостове, болници. Той унищожава Украйна така, че тя да не се надигне от руините. Ако Путин успее да отреже морския достъп на Украйна, той ще обяви това за победа. Пропагандата ще обяви това за победа във войната със САЩ и НАТО, категоричен е Гудков.

Международната общност и Украйна обаче няма да допуснат прокарването на коридор към Приднестровието, допълни той.

Конвенционалната война ще се изчерпи до средата на лятото, прогнозира руският политик. "Но на Путин му остава ядреният шантаж. Дори вече е разпоредена подготовка за отваряне на бомбоубежища за цивилното население", разкри Гудков.

За да спре войната, е необходима консолидираната помощ на Запада, а България може да изиграе своята важна роля.

Путин може да бъде спрян единствено силово, с военно поражение в Украйна, подчерта Гудков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай