Русия преговаря със Северна Корея за ядреното въоръжаване

Русия преговаря със Северна Корея за ядреното въоръжаване | StandartNews.com

Москва. Москва ще приеме главния преговарящ на Северна Корея по въпроса за ядреното въоръжаване следващата седмица в опит Пхенян да се присъедини отново към продължителните преговори за приключване на атомната програма на страната, предаде Ал-Джазира, позовавайки си на официални източници на Москва.

Ким Kye-Гуон, първи заместник външен министър на Северна Корея, ще се срещне със заместник външните министри на Русия Владимир Титов и Игор Моргулов в четвъртък  "като част от усилията за възобновяване на шестстранните преговори", предаде РИА Новости.

Изолираната азиатска държава наскоро предупреди, че враждебността на САЩ може да доведе до война с Южна Корея във всеки един момент, и обеща да не се откаже от ядрената енергетика в лицето на натиска от страна на ООН и международните санкции след последните ядрени тестове.

Северна Корея излезе от дискусиите с Южна Корея, САЩ, Япония, Русия и основния си съюзник Китай през 2009 г. в отговор на санкциите на ООН.

По-рано този месец, Северна Корея предложи да проведе разговори със САЩ, с цел да се намали напрежението.

По време на пътуване до Пекин миналата седмица, за да обсъди подновяването на шестстранните преговори с Китай, Ким Куе-Гуон заяви, че премахването на ядреното оръжие на полуострова е било "предсмърното желание" на основателя на Северна Корея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай