Русия: 2 балистични ракети са изстреляни в Средиземно море

От Пентагона отрекоха информацията

Русия: 2 балистични ракети са изстреляни в Средиземно море | StandartNews.com

Москва. Руската система за предупреждение за ракетни атаки е засякла две балистични ракети в акваторията на Средиземно море. За това съобщава РИА- Новости, позовавайки се на данни от руското министерство на отбраната.

„Изстрелването на ракетите е засечено в 10,16 ч. московско време (09:16 българско) от радиотехническия възел на системата за предупреждение за ракетни нападения в Армавир". Това каза представител на центъра за прессъобщения и информация на Министерството на отбраната на Русия пред медии.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу веднага е уведомил президента Владимир Путин за ракетите, допълват от РИА- Новости.

От Израел съобщиха, че няма нищо необичайно в небето над Средиземно море и не виждат "никакви балистични обекти". Израелската армия не е информирана за подобно събитие, заяви говорител на израелската армия, цитиран от АФП. 

„Американското министерство на отбраната няма данни за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморието", съобщи РИА Новости и добави, че Пентагонът също не разполага с информация за пускане на балистични ракети.

В момента проверяваме информацията". Това обяснява анонимен източник от НАТО, който е съобщил, че от там не знаят за ракетите, предаде АФП.

„Самолетите и корабите на САЩ не са изстрелвали ракети в Средиземно море", съобщи Интерфакс, позовавайки се на информация от Вашингтон.

Засечените обекти може да са метеорологични ракети, заяви руски източник от военните и дипломатическите среди. „По всичко личи, че ракетите са паднали в морето. Предвид този факт задачата на пуска може да е било изясняване на метеорологичната обстановка", обясни още той.

По-рано служител на министерството разкритикува САЩ за разполагане на военни кораби в Средиземно море близо до Сирия. "Натискът, оказван от Съединените щати, предизвиква особена загриженост", обясни Олег Дагоев от отбранителното министерство, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай