Неделя,

Русия е бясна. Нарече държавния секретар на САЩ простак

От: Рачо Рачев -
619
Русия е бясна. Нарече държавния секретар на САЩ простак
A
A
A

Министерството на външните работи на Русия отправи остър коментар към САЩ, след като държавният секретар Антъни Блинкън постави под въпрос необходимостта от изпращането на руска военна помощ в Казахстан и отбеляза: "Един урок от близката история е, че веднъж влезли в къщата ти, на руснаците понякога им е много трудно да си тръгнат".

В отговор руското външно министерство пише в позиция, публикувана и на Фейсбук страницата на посолството на Русия в България:

"Днес Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан. Ако Антъни Блинкън толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния, се казва в публикацията: "Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени. Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провървя да видят у "дома" си тези неканени гости".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com