Респектираща делегация на САЩ лети за Абу Даби. Отговорът на Путин

Води се от вицепрезидента Камала Харис

Респектираща делегация на САЩ лети за Абу Даби. Отговорът на Путин | StandartNews.com

 

Шефовете на ЦРУ Уилям Бърнс и на Пентагона - Лойд Остин, държавният секретар Блинкен, бившият първи дипломат Джон Кери са само част от внушителната американска делегация, водена от вицепрезидента Камала Харис, която отива в Обединените арабски емирства във връзка със смъртта на президента на ОАЕ шейх Халифа Бин Зайед Ал Нахаян, съобщава ТАСС,

По думите на вицепрезидента, посещението трябва да засвидетелства за "желанието на САЩ да укрепи отношенията с Обединените арабски емирства".

По време на американската визита е предвидена среща в Абу Даби с новия президент на ОАЕ Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян, който в събота бе избран единодушно.

В същото време руският президент Владимир Путин изпрати послание, с което поздрави Мохамед Ал Нахаян за избирането му за президент на ОАЕ..

"Сигурен съм, че Вашето ръководство ще засили още повече приятелските ни отношения и взаимноизгодното сътрудничество. Очаквам с нетърпение да продължим нашия конструктивен диалог и съвместната ни работа по международните въпроси", се казва в съобщението, цитирано от световните медии. Наскоро Мохамед Ал Нахаян посети Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай