Решително. Какво направи Ердоган за газа

В разговор с човека, който отива при Путин

Решително. Какво направи Ердоган за газа | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонни разговори в неделя с австрийския канцлер Карл Нехамер преди пътуването му до Москва за среща с руския лидер Владимир Путин. „По време на разговорите бяха обсъдени стъпки за подобряване на турско-австрийските отношения и регионални въпроси, включително руско-украинската война.

Президентът Ердоган изрази задоволство от последните контакти на високо ниво между Турция и Австрия и заяви, че Турция продължава да направи всичко възможно за установяване на мир между Русия и Украйна“, казаха пред репортери от кабинета на турския президент.

Ердоган каза на австрийския канцлер, че Анкара и Виена могат да засилят сътрудничеството в областта на доставките на природен газ. „Президентът Ердоган повтори очакванията си относно възобновяването на работата на установените механизми на отношенията между Турция и ЕС, постигането на конкретен напредък в процеса на либерализация на визовия режим, отварянето на нови глави и спешното начало на преговорите за подновяване на митническия съюз.

Президентът Ердоган отбеляза, че доставките на енергийни ресурси от Каспийския басейн и Източното Средиземноморие за Европа през Турция са стратегически.

Той също така отбеляза, че на този етап Турция може да разшири сътрудничеството си с Австрия, който е важен център за разпределение на природен газ в Европа“, съобщиха от офиса на турския президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай