Рединг постави под въпрос членството на UK в ЕС

Повод за думите й е мнението на Камерън да ограничи свободното движение на българи и румънци

Рединг постави под въпрос членството на UK в ЕС | StandartNews.com

Берлин. Заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг се обърна с въпрос към Великобритания за това дали иска да остане член на ЕС и я предупреди, че като такъв трябва да приеме свободата на движение на хора включително от България и Румъния.

В интервю за германския вестник "Ди Велт", цитиран от БНР, Рединг подчерта, че ако Лондон иска да напусне общия пазар, нека да го каже, изтъква Рединг.

Повод за думите й е изказването на британския премиер Дейвид Камерън, че възнамерява да ограничи свободата на движение за граждани от България и Румъния. Според плановете му в бъдеще чужденци от тези две страни, които не работят, просят или нощуват на открито, ще бъдат експулсирани. Достъпът до помощи за безработни и социални услуги също ще бъде значително усложнен.

Който се възползва от свободата на движение на услуги, стоки и капитал, трябва да приеме и свободата на движение на хора. Това е духът на договора на Европейския съюз и Европейската комисия ще го налага без никакви компромиси, заявява още Рединг, категоричен бе заместник-председател на Европейската комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай