Разгадаха Варуфакис

Разгадаха Варуфакис | StandartNews.com

Жени въздишат по чара му, сравняват го с Брус Уилис

Финансовият министър на Гърция е уверен и не обича компромисите

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис вече не е звезда само в родината си. За него говори цяла Европа, а рейтингът му на популярност нараства като лавина и отдавна задмина този на премиера Алексис Ципрас. С "феномена" Варуфакис се занимават всякакви експерти. Анализират стайлинга му и дори психологията на позите на тялото му. Южните съседи не се задоволиха само с това. Заеха се да прочетат какво разкриват чертите на лицето му. С анализа се ангажира специалист, който разкодира физиономията на най-популярния в момента финансов министър. Разбира се, затова си има цяла наука - физиогномика.

Челото на Варуфакис издава импулсивност. Той предвижда ситуациите и действа смело. Долната му част е по-развита, което показва визуална памет и наблюдение. Големите му, дълбоки очи, слепени до веждите предполагат духовност и напрежение, прозрение, увереност, както и емоционална затвореност.

Носът на Варуфакис е индикация на човек, който не прави компромиси. Устата, язвителната усмивка в комбинация с издадената навън долна устна, подчертава сетивната му природа и постоянната му нужда да оспорва. Дълбоките линии с трапчинки на бузите, спускащи се от двете страни на носа покрай устата, е положителен знак. И накрая, ушите на министъра - компактни, но леко изпъкнали издават нужда да бъде в центъра на вниманието.

Другата седмица Варуфакис ще посрещне първия си рожден ден като министър. Неговият чар и мъжественост не остават незабелязани. Сравняват го с холивудската звезда Брус Уилис. Различни медии по света посвещават обширни публикации и предавания на 53-годишния харизматичен мъж. Жени въздишат по него.

Той е много секси

Без вратовръзка, с риза върху панталона и разкопчано горно копче, с кожено яке и черен мотоциклет "Ямаха". Неговият външен вид го разграничава от всичките сиви костюми. Стилът му е нещо, което не може да се пропусне. И затова дълго време беше дискутиран шалът, с който се появи на среща с Еврогрупата. Марката "Бърбъри" у някои предизвика възмущение, но други шеговито отбелязаха: "Хубаво е да видиш един ляв министър на финансите в капиталистическо облекло". Все пак най-евтиният подобен шал струва 395 евро, а ако има надпис, цената скача на 480.
Макар че задълженията на Гърция причиняват много стрес, новият финансов министър на страната

е всичко друго, но не и скучен

Около него винаги ври и кипи. Наскоро той озадачи гръцката и европейската общност с лайфстайл репортаж за него и съпругата му Данаи Страту във френското списание "Пари Мач". На снимките колоритната двойка позира в къщата си, която се намира в подножието на Акропола и има гледка към свещения за древните гърци хълм. Варуфакис е седнал пред пианото до библиотеката. Сервира салатата на семейната трапеза, отрупана с риба и морски деликатеси. Демонстрацията на "скромния живот", който води, разбуни духовете. И се наложи по-късно той да се извини за фотосесията си в гръцка телевизия.

А коя е жената зад този изключително привлекателен мъж с непринудения си външен вид и хладнокръвен поглед? Тя е известната художничка Данаи Страту. Произхожда от фамилията Стратос - основатели на легендарната вече фабрика за памучен текстил "Пираики - Патраики". Тъщата на Варуфакис пък е известната художничка и скулптор Елени Потага-Страту, която е смятана за жива легенда на съвременното гръцко изкуство. И е една от любимите художници на значими колекционери в Гърция и чужбина. Съпругата Данаи е известна с изложбите си в различни галерии.

Какво още не знаем за него?

- Дълги години е бил преподавател в различни университети във Великобритания, в Австралия, Белгия и Атина
- В Австралия е водил радиошоу и печели голяма фенска маса
- Повечето лета прекарва на Крит, като обича отдалечените плажове. Не казва "не" на нудизма.
- Обожава добрите ресторанти
- Запален потребител е на Инстаграм, където пуска семейни снимки и такива на 12-годишната си дъщеря Ксеня. С нея говори всеки ден поне по два часа по скайп, защото малката живее в Сидни
- Обича скоростите и моторите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай