Разби се пътнически самолет! Мистерията е пълна

Не е ясно колко души е имало на борда

Разби се пътнически самолет! Мистерията е пълна | StandartNews.com

Самолет на индийска компания, пътуващ за Москва, се е разбил в североизточен Афганистан. Това съобщи агенция Aamaj News, позовавайки се на местни източници.

Самолетът се е разбил в провинция Бадахшан поради техническа неизправност. Агенцията не уточнява модела на самолета, нито предполагаемия брой пътници на борда.

Представители на талибаните са заявили, че в региона е изпратена група за разследване на обстоятелствата около инцидента.

По-късно противно на първоначалното съобщение на талибанската група, Министерството на авиацията на Индия обяви, че разбилият се самолет в Бадахшан не принадлежи на Индия. Министерството каза, че самолетът, който се разбил в Афганистан, е малък пътнически самолет, принадлежащ на Мароко.

След като афганистанската полиция съобщи за самолетна катастрофа, руските авиационни власти разкриват, че самолет с шестима души е изчезнал от радара им над Афганистан в събота вечерта.

Полетът е бил чартърен от Индия през Узбекистан до Москва на френски самолет Dassault Falcon 10, произведен през 1978 г., се казва в изявление. Бил е  зареден в Индия, идвайки от Тайланд.

Индийските власти за гражданска авиация поясниха още, че самолетът не е бил редовен търговски полет или индийски чартърен самолет и че очакват повече подробности.

Твърди се, че самолетът се е разбил в провинция Бадахшан, която граничи с Китай, Таджикистан и Пакистан. Все още обаче не е известно точното място на катастрофата, предаде АФП.

"Самолетът се разби, но местоположението все още не е известно. Изпратихме екипи, но те все още не са пристигнали", каза Забихула Амири, ръководител на провинциалния информационен отдел, без да дава повече подробности.

Провинцията е дом на част от планинската верига Хиндукуш и най-високия връх на Афганистан, връх Ношак, на височина 7492 метра (24 580 фута).

Местните власти все още не са потвърдили официално типа на самолета и броя на жертвите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Карл
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
jesous
преди 3 месеца

Google is paying 90 to 100$ per hour! Work for few hours and have longer with friends & family. On tuesday I got a great new Land Rover Range Rover from having earned $10,000 this last four weeks. Its the most-financialy rewarding I've had. It sounds unbelievable but you wont forgive yourself If you don’t :- . CHECK IT:→ →www.cash.salary49.com

Откажи