Равносметката: Кръв и гилзи по улиците в Куманово

Равносметката: Кръв и гилзи по улиците в Куманово  | StandartNews.com

Кръв и гилзи има днес по улиците на квартал "Диво селище" в Куманово, който бе център на престрелките между албански терористи и македонската полиция. Десетки къщи са напълно разрушени. 

Няма да позволим да се стигне до допълнителна ескалация на напрежението в Република Македония. Правим всичко необходимо за да не се стигне до дестабилизация на държавата и нарушаване на междуетническите отношения.

Това каза македонският президент Георге Иванов след заседанието на Съвета за сигурност късно снощи. При него загинаха 8 полицаи, а 37 други бяха ранени. 14 терористи са убити, а други 30 се предадоха на силите на реда.

По думите му въоръжените екстремисти, които бяха елиминирани в Куманово, са планирали много нападения в Македония с цел дестабилизиране на страната.

Улицата, където са се водили най-тежките сражения, изглежда като гледките, които през последните години сме виждали от Сирия – надупчени от куршуми къщи със срутени стени.

За част от населението остава съмнението, че акцията е била умишлено проведена, за да отвлече вниманието от антиправителствените протести срещу правителството на Никола Груевски. Други пък се питат как голяма група тежко въоръжени екстремисти са оставени толкова време на спокойствие, съобщи бТВ.

Снимки, публикувани във Фейсбук страницата "Кумановска Ратна Зона" показват разрухата в Македония (ВИЖТЕ ТУК)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай