Рамзан Кадиров смрази света. Страшни новини за новата му армия

Гарнизоните са готови, влизат в действие

Рамзан Кадиров смрази света. Страшни новини за новата му армия | StandartNews.com

Чеченският лидер Рамзан Кадиров смрази света с новина за новата си армия. Той обячи, че е завършено формирането на три нови батальона и един полк на руското министерство на отбраната в републиката и че е закупено ново специално оборудване за военните.

"Приключи формирането на три батальона и един полк на руското министерство на отбраната в Чеченската република. Всеки военнослужещ от новите части постъпва на служба с необходимите оръжия и боеприпаси, с които разполага лично", написа Кадиров в канала си в Telegram, предаде БЛИЦ.

Според него в близко бъдеще Министерството на отбраната ще завърши строителните работи в гарнизоните, след което войниците ще се настанят в постоянните си бази.

Според Кадиров първият заместник-командир на войските на Южния военен окръг Сергей Кузовлев е посетил региона. "По време на личната среща Сергей Кузовлев похвали организацията на формирането на частите. Обсъдихме и въпросите за допълнителното окомплектоване на гарнизоните и редовното им снабдяване", пише Кадиров.

Той допълни, че те са инспектирали ново специално оборудване, придобито за нуждите на армията.

"Тези бронирани машини са сглобени, като са взети предвид желанията и опита на нашите бойци, участвали в специални операции в Украйна. Автомобилите са здрави, мощни и надеждни. Въпреки тежкия си външен вид "Ахмат-Мобил" са маневрени превозни средства, които изпълняват важна задача на бойното поле - бързо придвижване в градски условия при максимална безопасност за личния състав", обясни Кадиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай