Радост за любителите на круизите, открива се нова възможност

Австралия вдигна от днес забраната круизни кораби да влизат в териториалните й води

Радост за любителите на круизите, открива се нова възможност | StandartNews.com

Австралия вдигна от днес забраната круизни кораби да влизат в териториалните й води, въведена преди две години заради коронавируса, предаде ДПА.

Миналия месец правителството на премиера Скот Морисън обяви, че е решило да не подновява забраната, действаща от март 2020 г. Щатите Нов Южен Уелс, Виктория и Куинсланд очертаха допълнителни мерки за сигурност за пътници и екипажи, подготвяйки се за завръщането на корабите, предаде информационна агенция ААП.

Щатът Западна Австралия и Северната територия ще разрешат по-малки плавателни съдове да влизат в пристанищата им, докато Тасмания и Южна Австралия още не са огласили плановете си, съобщи телевизия Ей Би Си.

Корабът "Пасифик експлорър" (Pacific Explorer) на компания "Пи енд Оу крузис Острелия“ (P&O Cruises Australia) се очаква да влезе в пристанището на град Сидни утре сутринта, идвайки от Сингапур. Той ще е първият международен круизен кораб, пристигнал в Австралия, посочва ААП.

По данни на правителството през 2019 г., преди пандемията от КОВИД-19, Австралия е посрещнала над 600 000 пътници от близо 350 круизни кораба.

Страната отвори отново границите си за напълно ваксинирани чуждестранни пътници на 21 февруари, след като през март 2020 г. ги затвори за всички, освен за свои граждани и постоянно пребиваващи, с някои изключения.

Миналата година започна поетапно отваряне на границите за чуждестранни студенти, притежатели на работни визи и туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай