Работници протестираха за неизплатени заплати

Работници протестираха за неизплатени заплати | StandartNews.com

Стара Загора. Около стотина души, които работят в ремонтното предприятие „Ремотекс", излязоха на протест заради неизплатени заплати пред портала на дружество в Раднево. От февруари насам близо 600-те работници и специалисти от най-голямото ремонтно предприятие в комплекса „Марица изток" получавали минимални аванси на по 30-40 дни. Вече 8 месеца хората живеят със заеми и едва свързват двата края. Нередовното изплащане на заплатите в ремонтното предприятие е хроничен проблем от няколко години.

"Само от началото на тази година сме наложили на ръководството три глоби по 2 хил. лв", припомниха от регионалната инспекция по труда. Поради липса на поръчка и в момента "Ремотекс" не работи. Според ръководството обаче дружеството имало да получава над 2 млн. лв от Мини "Марица-изток" за извършени вече ремонти на минно оборудване.

В сряда са приведени малко над 1 млн. лв по сметката на "Ремотекс", а в петък ще изплатим и останалата част, увериха от Мини "Марица-изток".

Кметът на Раднево Юлиан Илчев, който се срещна с протестиращите, гарантира, че от петък наистина ще започне изплащане на закъснелите заплати на работниците и служителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай