Путин прави Крим хазартен център

Путин прави Крим хазартен център | StandartNews.com

Москва. Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроект за създаване на зона за хазартни игри в Република Крим, съобщиха руските медии. Това ще бъде петата игрална зона в Руската федерация, където хазартът е незаконен. 

Досега в държавата има четири игрални зони - в Алтайския, Краснодарския и Приморския край, както и в Калининградска област. В скоро време към тях ще се присъедини и Крим. Тези зони се определят с цел да се държи под контрол хазартът и да не се извършва нелегално.

Границите на игровата зона в Крим ще бъде определена от органите на изпълнителната власт на републиката. Законът ще влезе в сила от деня на публикуването му.

По-рано и.д. губернатор на Крим Сергей Аксьонов обяви, че хазартната зона няма да се разпростира на територията на цялата република, а ще бъде съсредоточена на едно място. Според него по-скоро ще бъде обособена една зона по подобие на Лас Вегас.

Неговият заместник Рустам Темиргалиев, който отговаря за туризма, е на друго мнение. Той определя проекта като един от приоритетните за региона и смята, че именно санаторно-курортните комплекси могат да се превърнат и в игрални центрове, привличайки по този начин гости не само от Русия.

Решението за бъдещето на Крим като игрална зона предстои да се вземе след широка дискусия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай