Путин жестоко обиден! Ще преговаря ли с Байдън и САЩ?

Кремъл: Всяка враждебна стъпка на Съединените щати ще среща болезнения отговор на Русия

Путин жестоко обиден! Ще преговаря ли с Байдън и САЩ? | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред агенция ТАСС, че обидните изказвания на президента на САЩ Джо Байдън, насочени към руския президент Владимир Путин, намаляват възможностите за преговори.

"Всеки път подобни лични обиди стесняват прозореца на възможностите за нашите двустранни отношения при сегашната администрация на Съединените щати. Трябва да сме наясно с това", предупреди Песков.

Коментарът дойде след като Байдън нарече руския президент Владимир Путин "касапин". Това стана на среща с украински бежанци във Варшава в събота. Преди това Байдън нарече Путин "военнопрестъпник" и "убиец".

Междувременно и говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова обяви, че Русия е готова за диалог със Съединените щати, но само на равноправна и взаимна основа. За момента Вашингтон обаче не демонстрира такава готовност, се посочва в официална позиция на Захарова.

Тя обвини Вашингтон в лицемерие. Според нея САЩ говори за необходимостта от запазване на отношенията, като в същото време затрудняват пълноценната работа на руските дипломатически представителства на американска територия. Освен това тя предупреди, че всяка враждебна стъпка на Съединените щати ще среща болезнения отговор на Русия. Захарова беше категорична, че отговорността за плачевното състояние на двустранните отношения лежи изцяло на Вашингтон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай