Вторник,

Путин вцепени руснаците! Каза им съдбата

От: Редактор -
6621
Путин вцепени руснаците! Каза им съдбата
A
A
A

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за началото на рутинната пролетна наборна кампания, с който 147 000 граждани биват призовани на задължителна военна служба, съобщиха руските агенции.

"Да се извърши от 1 април до 15 юли 2023 г. призоваването за наборна военна служба на 147 000 руски граждани на възраст от 18 до 27 години, които не са в резерв и подлежат на военна служба", се казва в документа.

Указът предвижда и освобождаване от военна служба на войници, матроси, сержанти и старшини, чийто срок на наборна служба е изтекъл.

През септември миналата година Путин подписа указ, с която призова 120 000 души за есенната наборна кампания. Тогава ТАСС цитира руското министерство на отбраната, което заяви, че призоваването не е свързано по никакъв начин със специалната военна операция - официалният термин на Русия за войната в Украйна.

Всички мъже в Русия на възраст между 18 и 27 години трябва да отбият едногодишна военна служба или да преминат равностойна подготовка по време на обучение във висше учебно заведение.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com