Путин вцепени руснаците! Каза им съдбата

Новата заповед на президента

Путин вцепени руснаците! Каза им съдбата | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за началото на рутинната пролетна наборна кампания, с който 147 000 граждани биват призовани на задължителна военна служба, съобщиха руските агенции.

"Да се извърши от 1 април до 15 юли 2023 г. призоваването за наборна военна служба на 147 000 руски граждани на възраст от 18 до 27 години, които не са в резерв и подлежат на военна служба", се казва в документа.

Указът предвижда и освобождаване от военна служба на войници, матроси, сержанти и старшини, чийто срок на наборна служба е изтекъл.

През септември миналата година Путин подписа указ, с която призова 120 000 души за есенната наборна кампания. Тогава ТАСС цитира руското министерство на отбраната, което заяви, че призоваването не е свързано по никакъв начин със специалната военна операция - официалният термин на Русия за войната в Украйна.

Всички мъже в Русия на възраст между 18 и 27 години трябва да отбият едногодишна военна служба или да преминат равностойна подготовка по време на обучение във висше учебно заведение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай