Вторник,

Путин развали празника на руснаците

От: Иван Ангелов -
2071
Путин развали празника на руснаците
A
A
A

Подписаният от президента Владимир Путин закон за електронните повиквателни в Русия влезе в сила. Новите правила за военен отчет улесняват мобилизирането на резервисти в армията.

Законът предвижда създаването на електронен регистър на всички граждани, които подлежат на военен отчет. В него ще се съхраняват техните лични и паспортни данни, както и подробна информация за тяхното местожителство, месторабота, съдимост, образование и здравословно състояние. Въвеждат се т.нар. електронни повиквателни, които ще се изпращат чрез интернет портала за обществени услуги.

Повиквателните ще се смятат за връчени от момента на изпращането им и ще се пазят в отделен регистър. Гражданите ще имат на разположение 20 дни да се явят в съответните военни окръжия, като през този период ще им бъде забранено да напускат страната. Ако не го направят, ще бъдат лишени от правото да управляват автомобил, да се регистрират като самоосигуряващи се лица или еднолични търговци, да получават кредити и да се разпореждат с недвижимото си имущество.

На 11 април законът беше приет спешно на второ и трето четене от Държавната дума. На следващия ден получи подкрепата и на сенаторите в Съвета на федерацията.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com