Четвъртък,

Путин с предупреждение към Запада, какво показа /Видео/

От: Агенция Стандарт -
51116
Путин с предупреждение към Запада, какво показа /Видео/
A
A
A

Над Москва прелита специалният самолет на Владимир Путин за "Деня на Страшният съд", който ще му позволи да продължи да управлява Русия по време на ядрена война.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как Илюшин Ил-80 минава ниско над покрайнините на града на фона на напрежението, че президентът на Русия може да прибегне до атомно оръжие заради конфликта в Украйна.

Руските власти твърдят, че самолетът ще бъде показан на тазгодишния парад за Деня на победата в понеделник на Червения площад. В момента той участва в репетициите за парада.

Ил-80 Maxdome е проектиран да служи като Кремъл в небето в случай на ядрена атака и може да се зарежда във въздуха. Путин ще може да управлява Русия и да издава команди на своите военни за ядрени удари от въздушния команден пункт.

Гигантският самолет от съветската епоха, който няма прозорци, освен тези на пилотската кабина, и известен като "Летящия Кремъл", досега не е виждан на честване на Деня на победата - отбелязващ поражението над Хитлер и края на Втората световна война - от 2010 година, уточнява dnes.bg.

Повторната му поява е знак, че Путин иска да изпрати предупредително съобщение на Запада.

Самолетът ще бъде ескортиран от два МиГ-29, докато лети ниско над катедралата Свети Василий.

Ако Ил-80 Maxdome бъде заменен с по-модерния Илюшин 96-400M, това ще позволи на руския лидер повече комфорт, докато контролира войските и ракетите по време на ядрена катастрофа.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com