Путин с остро обвинение към Запада

Руският президент с коментар за обстановката в Югоизточна Украйна

Путин с остро обвинение към Запада | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата в Донбас е далеч от разрешаване и обвини западните държави, че с действията си допълнително изострят обстановката в Югоизточна Украйна.

Пред участниците в днешното заседание на разширената колегия на руското министерство на външните работи Владимир Путин обвини Украйна в демонстративно нежелание да изпълни минските споразумения: 

„Украйна демонстративно не изпълнява задълженията си по Минския комплекс от мерки, както и договореностите в рамките на нормандския формат. На думи нашите партньори в нормандския квартет Германия и Франция не оспорват значението на минските споразумения. На практика обаче, за съжаление, си затварят очите за курса на днешните киевски власти към отмяна на споразуменията“. 

Президентът Путин подчерта, че западните държави допълнително изострят обстановката чрез оръжейни доставки в Украйна и провокативни военни маневри в Черно море:

„Що се отнася до Черно море, то с последните си действия излизат извън всякакви рамки. На 20 км от държавните ни граници летят стратегически бомбардировачи. Те, както е известно, носят много сериозно оръжие. Постоянно изразяваме  загриженост по този повод, говорим за червени линии, но разбираме, че нашите партньори са много своеобразни и се отнасят повърхностно към всичките ни предупреждения“. 

Владимир Путин обеща, че Русия ще реагира адекватно на военната активност на НАТО в близост до границите ѝ, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай