Путин с 6 деца от три жени

От гимнастичката Алина Кабаева има син и две момичета близначки

Путин с 6 деца от три жени | StandartNews.com
  • След разкритието на "Уолстрийт Джърнъл" за тайната първа дама в Кремъл
  • От гимнастичката Алина Кабаева има син и две момичета близначки

 

Шест деца от три жени има Владимир Путин. Това стана ясно след разкритието на "Уолстрийт Джърнъл" за новата тайна първа дама в Кремъл - гимнастичката Алина Кабаева.

Навръх Великден авторитетното американско издание на деловите среди  писа, че руският президент има три деца от гимнастичката Алина Кабаева и че САЩ са разглеждали възможността да й наложат санкции. Но

"в последната минута" са се отказали

от тази идея. Досега темата за предполагаемите отношения на Путин с Кабаева беше табу не само в руските, но и в повечето западни медии. Трите деца от Кабаева са син и две момичета близначки.

Информационен повод за статията на "Уолстрийт Джърнъл" станаха сведенията, че Кабаева е можело да попадне по санкции заради руската инвазия в Украйна, но не е включена в черния списък, за да не бъде раздразнен Путин. Изданието се позовава на неназовани US служители, според които властите в САЩ смятат 39-годишната Кабаева (всъщност тя е на 38 г.) за приятелката на руския президент, от когото е родила най-малко три деца. Нещо повече, американската администрация

подозира, че тя укрива в чужбина лично състояние на Путин

Фактите на "Уолстрийт Джърнъл"  потвърди и прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. Тя обаче отрече информацията и слуховете, че САЩ умишлено са се въздържали от санкционирането на жената, за която се смята, че е съпруга на Путин. "Продължаваме да обмисляме санкциите", коментира Псаки въпроса защо руският президент и бившата гимнастичка не попадат в санкционния списък.

Олимпийската шампионка Кабаева остава потенциална мишена на американските санкции. Според "Уолстрийт Джърнъл"  сред официалните лица, отговарящи за тази стъпка, преобладава мнението, че

това ще бъде личен удар

срещу Путин, който може да доведе до по-нататъшна ескалация на напрежението между Русия и САЩ и да попречи на мирните преговори с Украйна. По данни на спецслужбите на Америка и Европа Кабаева е пребивавала дълго време в Швейцария.  US служители, запознати с маршрутите й, твърдят, че тя е живеела в имение, обградено с висока ограда, недалеч от Женева. "Уолстрийт Джърнъл" цитира писмо на властите в Киев до швейцарското правителство, с което се иска да бъде забранен достъпът на Кабаева до страната и да се арестува имуществото й. Официално Берн обаче отговаря, че няма сведения тя да се намира в конфедерацията.

Името на Кабаева беше споменато за първи път на сайта на Кремъл през 2001 г., припомня "Уолстрийт Джърнъл". Седем години по-късно в. "Московски кореспондент" написа, че Путин, който в този момент беше официално женен, е

направил предложение за брак на гимнастичката

Публикацията предизвика гнева му и той яростно отхвърли информацията, а след време изданието беше закрито. Двойката има 31 години разлика, тогава Кабаева е почти на 25, а Путин - на 56 г. Приблизително по това време Кабаева прекрати спортната си кариера и беше избрана за депутат от пропутиновата "Единна Русия". През 2014 г. напусна парламента и стана председател на Съвета на директорите на холдинга "Национална медия-група" (НМГ), в което основен акционер е банка "Россия". НМГ е собственик на няколко популярни телевизионни канала, има и дял в "Първи канал". След началото на инвазията срещу Украйна името на Кабева беше премахнато от официалния сайт на холдинга.

От около 2013 г. насам Кабаева и нейните роднини са купили шест апартамента, две къщи и парцели в най-престижните места в Русия, пише бизнес изданието. Източници сред швейцарски, европейски и американски официални лица твърдят, че Кабаева е родила дете от Путин през 2015 г. и че

раждането е станало в елитна швейцарска клиника

с изглед към езерото Лугано. По това време медиите пишат, че Путин не се е появявал на публични места в продължение на осем дни, което предполага, че е бил с Кабаева. Кремъл обаче заяви, че това не е вярно.

През 2019 г., според събеседници на вестника сред американски служители, Кабаева е родила близнаци, докато е била в Москва. Изданието посочва, че новината за това е била публикувана на уебсайта на "Московский комсомолец", но бързо е била изтрита.

Путин има две дъщери от първи си брак с  Людмила Шкребнева, с която се разведе през 2013 г. Президентът не обича да разказва за семейство си, последната снимка с дъщерите му беше публикувана през 2002 г. Мария Воронцова сега е  на 36 , а Катерина Тихонова - на 35 години.

По-голямата му дъщеря Мария е завършила фундаментална медицина в Московския държавен университет и по специалност е ендокринолог .

За Воронцова се съобщава, че е специалист по редки заболявания при децата. Тя е родена в Ленинград. Омъжена е за холандския бизнесмен Йорит Фаасен. Двамата живееха в пентхаус на върха на най-високата жилищна сграда във Вооршотен в Нидерландия, но се сблъскаха с призиви да бъдат експулсирани от страната, след като боингът на Малайзийските авиолинии беше свален от проруски бунтовници в Украйна през 2014 г. Твърди се, че сега двойката живее в Москва. Воронцова е и кандидат на медицинските науки. Би Би Си разкри, че тя е

съсобственика на компанията "Номеко"

която участва в реализирането на най-големия частен проект в руското здравеопазване.

По-малката дъщеря Катерина Тихонова е доктор на физика-математическите науки. През 2020 г. е назначена да ръководи Института за изкуствен интелект в Московския държавен университет. В миналото тя участвала в състезания по акробатични рокендрол танци. Родена е в Дрезден, Германия. През 2013 г. Тихонова се омъжва за Кирил Шамалов, син на Николай Шамалов, съсобственик на банка "Россия". Съобщава се, че са се разделили през 2018 г.

Тихонова е шеф на научния фонд "Инопрактика", който получава многобройни субсидии от държавата. Правителството на САЩ отбелязва, че Тихонова "ръководи хай-тек компания, която помага на руското правителство и отбранителната промишленост". В същото време Воронцова е ръководител на програми, финансирани от държавата, към които са били насочени милиарди долари от Кремъл за генетични изследвания и които лично Путин контролира.

Би Би Си и руският разследващ сайт "Проект" установиха

майката на четвъртата дъщеря

на Путин - Светлана Кривоногих. Тайнствената мултимилионерка живее в  Санкт Петербург и получава скъпи подаръци от приятелите на Путин. Има и нещо забележително в биографията й - тя е акционер в банка "Россия", която американските власти нарекоха банка от близкото обкръжение на Путин.

Освен това, както пише "Проект", дъщеря й Елизавета "изключително много прилича на държавния глава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай